';

Dansk kalv er god smag på flere måder

 

Vi tror på, at kalv er noget som dine gæster vil efterspørge. Kalv er på vej frem og med god grund. For Dansk Kalv by Danish Crown er både en historie om dyrevelfærd og utroligt lækkert kød.

I produktionen af Dansk Kalv by Danish Crown har vi indført et kvalitetsprogram som har særlig fokus på dyrevelfærd. Kalvene får råmælk, grovfoder og bliver jævnligt tilset af en dyrlæge. De går frit, har ekstra plads, et lag med dybstrøelse og altid adgang til en liggeplads. Produktionen er kontrolleret af Baltic Control, en ekstern uvildig kontrolinstans, som sørger for at forholdene lever op til de særlige standarder for Dansk Kalv.

Dansk Kalv by Danish Crown er også historien om fantastisk spisekvalitet. Den særlige sortering og udvælgelse af kalvene efter vægt (180-240 kg) og alder (maks. 10 måneder), sikrer at Dansk Kalv er fantastisk mør og har en delikat smag. Og på trods af det magre kød, er Dansk Kalv altid utroligt saftigt. Derudover lever Dansk kalv op til minimumskrav for form- og fedmeklasse, så vi sikrer ensartede udskæringer og en uovertruffen spisekvalitet.

Dansk Kalv er både mørt og lyst i smagen. Det er magert og samtidigt fuld af smag. Og så er det let at tilberede. Vi leverer Dansk Kalv i en række forskellige udskæringer og kan helt sikkert hjælpe med opskrifter og spændende måder at sætte Dansk Kalv by Danish Crown på menuen.

LetsMeat – og få lyst, mørt og magert Dansk Kalv på menukortet

c-kalv-2
KALVEKOTELET MED BAGTE RØDBEDER

Kalvekød er bare noget særligt. Og så kan man lave så uendeligt mange lækre retter med det. Jeg vælger ofte simpelt tilbehør, fordi smagen af kalv er så lys og go’ at den fortjener at blive fremhævet. Her har jeg valgt sundt tilbehør med rødder i den Nordiske tradition, som supplerer kalvekoteletten med let søde og syrlige smagsnuancer.

Mikkel Marschall  // Kok  // solovergudhjemkonkurrence.dk

delim_brown1

STRIP LOIN - KALVEKOTELET

Striploin af dansk kalv udskæres af kalvehøjreb. Det er en meget ensartet udskæring med et tyndt fedtlag, som er særlig velegnet til hele stege og kalvekoteletter. Kødet har en lys farve og fin struktur, der egner sig særlig godt til lettere retter. Dansk kalvekød er fast i strukturen med en let og mild, men karakterfuld smag.

Kalvestriploin kan serveres som klassisk kalvesteg og gøres moderne med et varieret tilbehør.

delim_brown1

INDERLÅR - WIENERSCHNITZEL OG STRIMLER

Dansk kalveinderlår er en udskæring, der kan anvendes til mange forskellige retter, lige fra den lette kalvetatar, en klassisk wienerschnitzel til roastbeef. Eller hvis du serverer hverdagsmad, kan udskæringen bruges til strimler i en sund wokret eller gryderet.  Dansk kalvekød er fast i strukturen med en let og mild, men karakterfuld smag

delim_brown1

KØDBOLLER

Skal der serveres lidt ekstra for dine gæster, så prøv kødboller af dansk kalv. Vi har gjort det, at servere lidt ekstra, til en nem opgave. Kødbollerne er formet, så de passer perfekt i en god suppe, en smagsfuld gryderet eller stegt på spyd. Dansk kalvekød er fast i strukturen med en let og mild, men karakterfuld smag.

Vores kødboller er løsfrosne (IQF), det sikrer et minimalt madspild og du opnår en høj køkkenprocent.

delim_brown1

DANSK KALV BURGER

Dansk kalv burger er det lyse og magre alternativ til den traditionelle oksekødsburger. Den karakteristiske og milde smag af kalvekød appellerer til mange mennesker.

Alle vores burgere er løsfrosne (IQF), det sikrer et minimalt madspild og du opnår en høj køkkenprocent.

delim_brown1

KALVEBOV - CHILI CON CARNE

Dansk kalvebov er en smagfuld udskæring fra forfjerdingen på kalven. Udskæringen kan anvendes til mange forskellige retter, f.eks. store tern til rustikke gryderetter eller grillspyd, kalvebovsteaks eller kalvefrikassé. Dansk kalvekød er fast i strukturen med en let og mild, men karakterfuld smag.